MATADOR

Matador is een familiebedrijf gevestigd in Oostenrijk. Ze produceren milieuvriendelijk speelgoed voor kinderen vanaf 3+ (Maker-sets) en 5+ (Explorer-sets). Elke set bevat een houten hamer en alle benodigde onderdelen om je eigen creatie te bouwen. Met behulp van de passende hamer bouwen kinderen geweldige constructies, werkende modellen en fantasierijke werelden. Met de innovatieve tang van biologisch spuitgiethout kunnen de constructies eenvoudig weer uit elkaar worden gehaald.

 

De visueel vormgegeven bouwhandleidingen geven een eerste vonk van inspiratie. Naast exacte stapsgewijze instructies geven ze ook gedetailleerde informatie over de moeilijkheidsgraad, het aantal benodigde onderdelen, een geïllustreerde onderdelenlijst en een geschatte bouwtijd. De handleiding bevat foto's van het gebruik van de hamer en de tang.

 

Pedagogisch bedacht loopt de moeilijkheidsgraad van het model in logische stappen op zodat de vaardigheden continu worden ontwikkeld. Als kinderen nog geen ervaring hebben met gereedschap, is het logisch dat ze bij de eerste pogingen wat hulp krijgen. Na het eerste gevoel van prestatie veranderen onze kinderen in echte Matador-bouwmeesters!