WASKRIJT

Waskrijtjes zijn onmisbaar in de creatieve speelgoedkast. Tijdens het kleuren kan je kind zijn creatieve expressie en fantasie de vrije loop laten gaan. Kleuren werkt ook ontprikkelend en is tevens goed voor de fijne motoriek. 

 

Maar welk waskrijt past nu bij welke leeftijd/ontwikkelingsfase? Om hierin wat meer duidelijkheid te bieden hebben we dit in onderstaande uitgelegd. 

 

We hebben de waskrijtjes onderverdeeld in stappen, zodat duidelijk wordt bij welke leeftijd/ontwikkelingsfase deze passen. Hierbij ook weer belangrijk; kijk naar je eigen kind en zijn ontwikkeling. Ieder kind is uniek en het ene kind kan bepaalde vaardigheden eerder of later dan anderen. Alles hierin is oké. 

 

  • Stap 1: Druppelvormig waskrijt. Geschikt vanaf 2 jaar. Stimuleert de vuistgreep doormiddel van de bolle vorm. 
  • Stap 2: Driekant jumbo krijtjes met ribbels. Geschikt vanaf 2 jaar. Dit is een opvolger van de druppelvormige krijtjes. Merk je dat je kind de druppelvormige onder de knie heeft of een waskrijt of potlood vastpakt in de pengreep, dan zijn deze geschikt. De driekant vorm zorgt voor een ergonomische greep en de ribbels dat ze niet wegglijden. 
  • Stap 3: Driekant waskrijt. Geschikt vanaf 3 jaar Deze hebben een papier omhulsel wat het vasthouden makkelijk maakt. Ze zijn iets dunner dan de jumbo driekant. Heeft je kind de pengreep al goed onder controle, dan kun je deze krijtjes gebruiken. 

 

Alle waskrijtjes stimuleren de fijne motoriek en ondersteunen de ontwikkeling naar de uiteindelijke pengreep.