VILTSTIFTEN

Viltstiften zijn onmisbaar in de creatieve speelgoedkast. Tijdens het kleuren kan je kind zijn creatieve expressie en fantasie de vrije loop laten gaan. Kleuren werkt ook ontprikkelend en is tevens goed voor de fijne motoriek. 

 

Maar welk viltstiften passen nu bij welke leeftijd/ontwikkelingsfase? Om hierin wat meer duidelijkheid te bieden hebben we dit in onderstaande uitgelegd. 

 

We hebben de viltstiften onderverdeeld in stappen, zodat duidelijk wordt bij welke leeftijd/ontwikkelingsfase deze passen. Hierbij ook weer belangrijk; kijk naar je eigen kind en zijn ontwikkeling. Ieder kind is uniek en het ene kind kan bepaalde vaardigheden eerder of later dan anderen. Alles hierin is oké. 

 

  • Stap 1: Jumbo viltstiften. Geschikt vanaf 2 jaar. Extra dikke viltstiften om makkelijker vast te houden. 
  • Stap 2: Grip viltstiften met ribbels. Geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een opvolger van jumbo viltstiften. Merk je dat je kind goed overweg kan met de jumbo viltstiften en deze vastpakt in de pengreep, dan zijn deze geschikt. De driekant vorm zorgt voor een ergonomische greep en de ribbels dat ze niet wegglijden. 
  • Stap 3: Viltstift. Geschikt vanaf 5-6 jaar. Deze zijn zonder de ribbels en driekant vorm. Heeft je kind de pengreep al goed onder controle, dan kun je deze viltstiften gebruiken. 

 

Alle viltstiften stimuleren de fijne motoriek en ondersteunen de ontwikkeling naar de uiteindelijke pengreep.