KLEURPOTLODEN

Kleurpotloden zijn onmisbaar in de creatieve speelgoedkast. Tijdens het kleuren kan je kind zijn creatieve expressie en fantasie de vrije loop laten gaan. Kleuren werkt ook ontprikkelend en is tevens goed voor de fijne motoriek. 

 

Maar welke kleurpotloden passen nu bij welke leeftijd/ontwikkelingsfase? Om hierin wat meer duidelijkheid te bieden hebben we dit in onderstaande uitgelegd. 

 

We hebben de kleurpotloden onderverdeeld in stappen, zodat duidelijk wordt bij welke leeftijd/ontwikkelingsfase deze passen. Hierbij ook weer belangrijk; kijk naar je eigen kind en zijn ontwikkeling. Ieder kind is uniek en het ene kind kan bepaalde vaardigheden eerder of later dan anderen. Alles hierin is oké. 

 

  • Stap 1: Extra dikke kleurpotloden. Geschikt vanaf 2 jaar. Door de dikte zijn deze makkelijk vast te houden.  
  • Stap 2: Driekant jumbo kleurpotlood met ribbels. Geschikt vanaf 2 jaar. Dit is een opvolger van de extra dikke potloden. Merk je dat je kind goed overweg kan met de extra dikke potloden, dan kun je overstappen naar de iets dunnere kleurpotloden. De driekant vorm zorgt voor een ergonomische greep en de ribbels dat ze niet wegglijden. 
  • Stap 3: Kleurpotlood. Geschikt vanaf 5-6 jaar Deze potloden zijn nog dunner en zonder ribbels. Wel hebben ze de driekant vorm voor de ergonomische greep. Heeft je kind de pengreep al goed onder controle, dan kun je deze kleurpotloden gebruiken. 

 

Alle kleurpotloden stimuleren de fijne motoriek en ondersteunen de ontwikkeling naar de uiteindelijke pengreep.